elinekion.reismee.nl

Bonne Année!

Coucou!

Iedereen die mijn blog hierzo leest, nog een sprankelend, gezond en natuurlijk gelukkig nieuwjaar! Ik heb mijn oud&nieuw niet hier in Parijs gevierd, maar à la montagne in Zwitserland. De maandag na kerst (in Nederland dus 2e kerstdag) stond ik vroeg naast mijn bedje om mijn al ingepakte tassen mee te sleuren richting metro. Ik ging te vroeg weg, omdat ik hier altijd overal te laat kom (vraag maar na), dus loop ik ruim van te voren met wiebelende trolley en een zware tas om mn schouder richting het metrostation.Weet mijn gastmoeder me halverwege mijn zware looptocht op te bellen, met de mededeling dat ze iets is vergeten of ik dit nog even op kan halen.

Maar natuurlijk heb ik daar nog tijd voor, want thja ik was ruimruimruim optijd, voor deze ENE keer. Ik omgekeerd naar het appartement en een flink looptempo opgezet. Uiteindelijk in de metro beland, had ik het ongelooflijk warm. Wat had ik namelijk gedaan, mijn dikste vest aangetrokken, want dan paste het beter in mijn tassen. Dit bleek achteraf niet het beste plan, gezien mijn snelle lopen (als een echte gehaaste Parijsenaar) en de warmte in de metro! Pfoee wat had ik het warm.

Aangekomen op Gare de Lyon voor de TGV, ging ik opzoek naar mijn trein. M'n kaartjes gevalideerd, met de hoop dat ik dat maar goed had gedaan en daarna in de trein voor 4 uurtjes. Daarna moest ik in Lausanne (Swiss) overstoppen op een andere trein. Daarna moest ik nog met de Funiculaire naar boven, vanaf de trein. En boven werd ik opgepikt door mijn gastvader, alles ging prima, maar ik had me van te voren ontzettend druk gemaakt over mn overstap en mijn treinkaartjes etc etc.

ik probeer verder nog wel wat de bloggen, maar nu is het echt bedtijd voor mij!

Frank en Grietje

Hallo Eline, Jii ook een heel gelukkig nieuwjaar gewenst! Zo te lezen vermaak jij je wel! Veel plezier en de groetjes uit Rijen.