Een maand in Parijs.
Coucou!
Hier ben ik weer even met een blog, heeft een tijdje geduurd dus ik heb heel wat te vertellen. (Hopen dat ik alles nog een beetje weet) Ik zal maar even beginnen bij het weekend van 19 en 20 november. Op zaterdag kwam mijn beste vriendin dus aan in Parijs samen met haar vriend.
's Ochtends ben ik eerst met Nederlandse au pair meiden naar de franse film 'Intouchable' geweest! Dit was mijn eerste franse bioscoopbezoek en deze bioscoop koste maar €5,90, als ik het mij goed herrinner! Oftewel een koopje als je dit met Nederland vergelijkt, waar je tegewoordig zo'n €10,- betaalt. Dit verbaasd me dan eigenlijk wel een beetje, ik bedoel alles lijkt hier in Parijs 10x zo duur te zijn, maar het bioscoop kaartje is opeens goedkoper.
Nu even over de film, welke ik volgens mijn gastouders echt moest zien! Het was namelijk volgens hen een hele goede film en dat was ook wel zo voor zover ik het kon volgen. Het was een film over twee mannen, een rijke, verlamde man en een donkere straatjongen. De rijke man die verlamd was zocht iets van een verzorger/verpleger aan huis en de jongen die ging hier dus voor soliciteren en werd aangenomen. Uiteindelijk worden ze best goede vrienden.
Wat ik heel leuk vond aan de film, is dat het zich grotendeels in Parijs afspeeld. Wat ik dankzij deze film dus hebt ontdekt is dat achter de grote deuren en poorten die je in het straatbeeld eigenlijk overal wel tegenkomt zich nog hele binnenpleinen etc bevinden. Elke keer als ik nu door de straten loop, vraag ik me af wat er achter de deuren zou zijn.
Na de film zijn we met de hele groep naar de HEMA in Parijs geweest! Dit was mijn eerste bezoek aan de HEMA hier en ik voelde me meteen thuis. Het is nog best een grote HEMA en ze hebben eigenlijk alles wat je maar nodig zou kunnen hebben. Alles waar van je je afvraagt, waar moet ik dat kopen in Parijs, hebben ze bij de HEMA. Na mijn eerste bezoek aan de HEMA ben ik er al zo'n 8/9 keer geweest. Veel vaker dan dat ik in Nederland bij de HEMA zou komen. Ik heb daar toen mini stroopwafels voor mijn gastfamilie gekocht, die ik inmiddels al meer voor ze heb gekocht en ook 3 chocolade sinterklasen. (Er was ook chocoladeletters, maar niet de goede letters) Ook even een kleine aanmerking op de Franse HEMA, bij de sinterklaasspullen staat een vermelding, Joyeux Noël (= fijne kerst)?
Waarom fijne kerst? Geen idee! Het sinterklaasconcept kennen ze hier enigzins wel, maar niet zoals in Nederland. Hoewel hij in Nederland helemaal aankomt met de boot, de kinderen cadeautjes geeft en weet ik wat niet meer! Is hij hier gewoon een heilige, maar echt een feest is er niet voor.
Maar ik zal mijn verhaal een andere keer (ik hoop vanavond) af moeten maken, want ik moet er nu vandoor om Alexandre op te halen!
Bisous!
dagdag
leuk om weer wat van je te lezen!
Ik kan me voorstellen dat je weinig tijd hebt om te bloggen, je hebt een druk programma zeg.
De Hema is bij mij ook favoriet hoor, je hebt er alles.
wij gaan vanavond Sint zijn verjaardag vieren, het blijft leuk.Ik. Kon het niet laten om toch weer kadootjes te kopen . Terwijl we er niets aan zouden doen...
Dus toch een echte surprise..
Gisteren bij Chris ook een mooie foto van de Eiffeltoren gezien die hij gemaakt heeft vanaf mOntparnasse. Ik moest meteen aan jou denken.
Nog veel plezier en veel nieuwe ontdekkingen. ik weet niet wat het is in het Frans....?
Hi Eline,
Hebben ze in de Parijse Hema ook Zjip en Zjanneke? Hier in Luik wel, maar het lijkt me toch dat die in Franstalige landen niet dezelfde associatie oproepen als in Nederland.
Trouwens de Waalse Sinterklaas rijdt op een ezel en komt uit de Hemel (niet uit Spanje dus). Ehm, ik denk dat ze in de war zijn met iemand anders...
Je moet snel weer bloggen want ik had wel verwacht dat wij (mama en ik) in je verhaal zouden voorkomen.
Onze avonturen in de metro en natuurlijk in de auto en alle 100% Parijs acties :)
Zitten wij hier thuis te hopen dat wij iets over de avonturen gaan lezen, maar helaas moest alexander al weer worden op gehaald.
Ik ga snel weer verder met mijn huiswerk want daar was ik eigenlijk mee bezig (A)
P.s.
ik heb van Sinterklaas 2 blond mokken gehad en een stabilo pen :) en natuurlijk een chocoletter.